НОВИНИ ГРАД » Новини » Фахівці із супроводу ветеранів: нова професія в Україні

Фахівці із супроводу ветеранів: нова професія в Україні

Читати grad.ua у  

Міністерство у справах ветеранів України відкрило прийом заяв на участь у відборі на посади спеціаліста із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

В Україні з'явиться нова професія: «Спеціаліст із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб». Як повідомили у Міністерстві у справах ветеранів. Підготувати та працевлаштувати планують понад 11 тисяч професіоналів.

Вже визначились із середньою заробітною платою такого фахівця – вона становитиме 17 тис. 900 грн. Набирати фахівців планують у чотири етапи – перший триває до 5 вересня. Загалом планується підготувати 11,3 тис. фахівців із супроводу, у тому числі 3 тис. з них – на першому етапі.

Фахівець буде штатним працівником комунальної установи. Його функція – послідовна взаємодія з ветеранами, демобілізованими захисниками після повернення з фронту. Це надання можливої ​​допомоги, що належить ветеранам відповідно до законодавства, інформування про набуття статусів та соціальних гарантій, надання кризової психологічної допомоги.

Цього року Уряд України вже передбачив понад 3 млрд грн із державного бюджету для оплати праці фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб. Розрахункове навантаження на таких фахівців буде робота з 35 ветеранами та ветеранками та їхніми рідними, повідомили у прес-службі Міністерства у справах ветеранів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: