НОВИНИ ГРАД » Новини » Безкоштовна освіта для ветеранів та членів їх сімей

Безкоштовна освіта для ветеранів та членів їх сімей

Читати grad.ua у  

Ветерани війни та члени їхніх сімей, члени сімей загиблих, захисники та захисниці України мають можливість безкоштовно здобути освіту, пройти перепідготовку чи підвищення кваліфікації.

Держава гарантує надання цільової підтримки. У Міністерстві у справах ветеранів розробили покрокову інструкцію, як отримати державну підтримку на здобуття освіти:

инструкция (1) 

инструкция

Як повідомили у Департаменті праці та соціальної політики Одеської міської ради, з метою уніфікації освітніх послуг для ветеранів війни та членів їхніх сімей на вебплатформі «е-Ветеран» створено Єдину базу.

Тут можна знайти всі відповіді на запитання щодо послуг професійної адаптації, підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації, працевлаштування, що реалізуються в рамках бюджетних програм Мінветеранів, Міносвіти, Мінекономіки та Державного центру зайнятості.

Також можна дізнатися, які гарантії та пільги для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю, членів їхніх сімей щодо надання послуг з професійної адаптації, повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, отримання ваучера на навчання (підготовку, перепідготовку, підвищення) кваліфікації), грантів для створення чи розвитку ветеранського бізнесу тощо.

В Одесі направлення на проходження професійної адаптації для цієї категорії громадян можна отримати, звернувшись до Департаменту праці та соціальної політики Одеської міськради. Нині формується реєстр, які бажають пройти професійну адаптацію у 2024 році.

За детальною інформацією щодо надання послуги з професійної адаптації звертатись до Управління з питань соціальної підтримки ветеранів Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, вул. Косівська, 2-Д (Єдине вікно ветерана) або за телефоном: (048) 705 18 40.

Навчання у рамках експериментального проекту з організації професійно-технічного навчання для ветеранів війни та осіб з інвалідністю в результаті війни можна пройти у Державному навчальному закладі «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» (адреса: м. Одеса, вул. І. Рабіна , 18а, тел.: (048) 705 44 05).


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: