НОВИНИ ГРАД » Новини » Гранти та програми з працевлаштування для учасників бойових дій
Гранты и программы по трудоустройству для участников боевых действий
Читати grad.ua у  

Сьогодні українським урядом запроваджено низку програм для сприяння працевлаштуванню ветеранів, учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

У державних центрах професійно-технічної освіти можна здобути робітничі професії, найбільш затребувані роботодавцями: токаря, електрогазозварника, кухаря та інші. Якщо навчальний центр не за місцем реєстрації, то учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та особа, яка їх супроводжує, забезпечуються проживанням.

Для отримання детальнішої інформації всім охочим необхідно звертатися до найближчого Центру зайнятості або відвідати сторінки служби в соціальних мережах.

Для учасників бойових дій, які повернулися з фронту, фахівці служби зайнятості можуть запропонувати широкий спектр послуг. Це не тільки пошук постійної роботи, а й підбір тимчасових громадських робіт, організація навчання, ваучер на зміну професії. А також сприяння розвитку підприємницької ініціативи, на яке держава вирішила виділяти для військових гранти, збільшені вдвічі.

Держава розробила кілька механізмів адаптації захисників. Відповідно до потреб військовослужбовця, який повертається сьогодні до мирного життя, фахівці служби зайнятості безкоштовно надають інформаційні та консультаційні послуги за цими програмами, активно допомагаючи з пошуком роботи.

Для сприяння розвитку підприємницької ініціативи працює програма надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів їхніх сімей.

Розмір мікрогранту, який може отримати особа, залежить від кількості створених нею робочих місць. З 7 листопада 2023 р. відбулися зміни і розмір гранту для учасників бойових дій держава збільшила майже вдвічі порівняно з початком року.

Перед подачею документів на отримання гранту фахівці рекомендують відвідати онлайн-семінар служби зайнятості, який відбувається щоп'ятниці вранці. Тут ті, хто зацікавився, отримають детальну інформацію про складання бізнес-плану та про те, які вимоги сьогодні до грантоотримувача.


Схожі новини

Коментарі