НОВИНИ ГРАД » Новини » Відсьогодні набули чинності нові правила перетину кордону з Румунією

Відсьогодні набули чинності нові правила перетину кордону з Румунією

С сегодняшнего дня вступили в силу новые правила пересечения границы с Румынией
Читати grad.ua у  

З понеділка, 12 серпня за повідомленням, прикордонна поліція Румунії тепер може повертати українських водіїв у разі відсутності у них дійсного технічного огляду, або у разі прострочення його терміну. Такі заходи румунська сторона вводить для безпеки на дорогах, а також, щоб відповідати стандартам ЄС.

Щоб мати можливість перетнути румунський кордон українським водіям слід мати: біометричний паспорт, водійські права, документи на автомобіль, страховку «Зелена карта», і власне документ про пройдений техогляд.

У Сервісних центрах МВС радять водіям перед поїздкою за кордон уточнити вимоги конкретної країни щодо технічного стану автомобіля та необхідного пакету документів.

В Україні обов'язковий технічний контроль стосується не всіх транспортних засобів. Приватні легкові автомобілі, мотоцикли та мопеди звільнені від ОТК незалежно від терміну експлуатації. Однак комерційний транспорт підлягає регулярним перевіркам. Це стосується таксі, вантажівок, автобусів та інших транспортних засобів, що використовуються для бізнесу. Автобуси та транспорт для перевезення небезпечних вантажів проходять контроль двічі на рік. ОТК проводиться в акредитованих приватних центрах, а не в установах МВС. Під час перевірки оцінюється стан гальм, рульового управління, світлових приладів та інших важливих систем безпеки.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: