НОВИНИ ГРАД » Новини » Під час перетину кордону у немовляти має бути власний закордонний паспорт

Під час перетину кордону у немовляти має бути власний закордонний паспорт

При пересечении границы у младенца должен быть собственный загранпаспорт
Читати grad.ua у  

У 2024 році правила перетину кордону з дітьми продовжують бути спрощеними через воєнний стан в Україні.  Наразі дитина може виїхати за кордон з одним із батьків без нотаріальної згоди іншого. Діти старше 16 років можуть перетинати кордон самостійно без супроводу дорослих.

Однак у міграційній службі уточнюють, щоб перетнути кордон, навіть немовлятам потрібно мати закордонний паспорт.  І це стосується дітей різного віку. Помилково вважати, що дитині для перетину кордону достатньо бути вписаною в паспорт батьків. Як пояснює начальниця міграційної служби в Одеській області Альона Погребняк, оформити документ можна в будь-якому відділенні Міграційної служби або в ЦНАПі.

До того ж, зазначає фахівець, оформити закордонний документ на дитину можуть виключно батьки. Хоча б один із них. Як в Україні так і за кордоном. При цьому у батька дитини, міграційна служба не перевіряє військові документи. Теж це стосується і хлопців, які переоформлюють паспорти у 18 років.

Одеситам треба мати на увазі, що з 1 квітня зросте ціна оформлення закордонних паспортів. Але є пільгові категорії, для яких діє знижка. Про це, а також інші деталі оформлення міграційних документів в Україні та за кордоном Олена Погребняк розповіла в підсумковій програмі ТРК ГРАД «Про головне».


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: