НОВИНИ ГРАД » Новини » У «Дії» з'являться свідоцтва про шлюб, розлучення й зміну імені

У «Дії» з'являться свідоцтва про шлюб, розлучення й зміну імені

В «Дии» появятся свидетельства о браке, разводе и смене имени
Читати grad.ua у  

У застосунку «Дія» невдовзі зʼявляться свідоцтва про шлюб, розлучення й зміну імені. Наразі можна зареєструватися на бета-тестування послуги.
Про це повідомив віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він зазначив, що вже незабаром не потрібно буде носити з собою паперові свідоцтва, вони будуть завжди під рукою у смартфоні. Йдеться, наприклад, про випадки, коли треба підтвердити зміну прізвища, імені або оформити пільги, чи отримати за дружину чи чоловіка посилку на пошті.

Також у «Дію» автоматично підтягуватиметься свідоцтво про народження дитини — за податковим номером. Не потрібно буде більше вводити вручну серію та номер свідоцтва. Це має розв’язати проблему, коли мама змінює прізвище і свідоцтво дитини через це не підтягується. А ще будуть і свідоцтва про народження повнолітніх дітей.

Документи підтягнуться, якщо вони є в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян. Загалом у «Дії» вже доступні понад 30 сервісів і 14 документів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: