НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Розбійний напад на підприємця з Одеській області

Розбійний напад на підприємця з Одеській області

Розбійний напад на підприємця з Одеській області
Читати grad.ua у  

Встановивши маршрут пересування 60-річного підприємця, який мав їхати у справах із 15 тисячами доларів США, 27-річний знайомий попросив його підвезти до одного із сіл. Чоловік, який час від часу підробляє як перевізник, не відмовив «клієнту».

Втім, як тільки вони в'їхали на польову дорогу, що веде до пункту призначення, пасажир почав бити водія заздалегідь підготовленим кастетом, зірвав з його плеча сумку, де замість передбачуваної суми перебували всього п'ять тисяч гривень, і втік. Його злякав автомобіль, що проїжджав повз. 26-річний спільник нападаючого чекав його недалеко на машині, щоб після нападу разом зникнути. Але він теж помітив небажаного свідка і поїхав, не дочекавшись спільника.

Потерпілий звернувся за допомогою до поліції та лікарів. Медики, діагностувавши травму голови, множинні садна і забиті місця. Правоохоронці затримали правопорушників. Старший із них – уродженець Сумщини, неодноразово судимий за крадіжки та незаконне зберігання наркотиків, молодший – мешканець Одеси.

Гроші, одержані фігурантами злочинним шляхом, поліцейські вилучили. На підставі зібраних доказів слідчі повідомили чоловікам про підозру в нападі з метою заволодіння чужим майном, пов'язаним із застосуванням насильства, небезпечним для життя потерпілого (розбій), вчиненого за попередньою змовою групою осіб в умовах військового стану, передбаченого ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу. Цей злочин тягне за собою від восьми до п'ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідчі дії продовжуються.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: