НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Неповнолітній хакер з Одеси підробив «Дію»: йому загрожує позбавлення волі

Неповнолітній хакер з Одеси підробив «Дію»: йому загрожує позбавлення волі

Читати grad.ua у  

Правоохоронці встановили, що 17-річний мешканець Ізмаїльського району завантажив з інтернету на свій смартфон додаток, який давав змогу створювати несправжні електронні документи. Фейковий застосунок візуально повністю дублював діалогове вікно мобільного застосунку "Дія", та надавав користувачеві можливість змінювати прізвище, ім'я, по батькові, дату народження, стать, фотографію тощо.

Вирішивши підзаробити, неповнолітній правопорушник створив у месенджері канал, де розмістив оголошення про продаж застосунку. На пропозицію відгукнулися троє юнаків 17-ти та 20-ти років, які перерахували на вказану зловмисником банківську картку по 100 гривень та отримали бажаний файл для встановлення. Усі троє покупців пояснили, що придбали його для розваги.

Світлана Могиляк, слідча територіального підрозділу поліції, розповіла:

Хоча хлопець неповнолітній, він досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність. Згідно з чинним законодавством, йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Викрили протиправну діяльність юнака слідчі відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 спільно з працівниками управління протидії кіберзлочинності в Одеській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України та співробітниками Управління Служби безпеки України в Одеській області.



Схожі новини

Коментарі