НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Шахрай «продавав» неіснуючі берци: йому загрожує до 3-х років позбавлення волі

Шахрай «продавав» неіснуючі берци: йому загрожує до 3-х років позбавлення волі

Читати grad.ua у  

Зловмисник ошукав вісьмох співгромадян, завдавши їм збитків загалом на суму кілька тисяч гривень. Правоохоронці повідомили чоловікові про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу. Йому загрожує від 51 000 гривень штрафу до 3-х років позбавлення волі.

Правоохоронці встановили, що раніше судимий за крадіжки чоловік із мобільного телефону розмістив на одному з популярних інтернет-сайтів під вигаданим ім'ям оголошення про продаж берців за привабливою ціною, яких насправді не було. Протягом одного дня на пропозицію придбати взуття всього за 500 гривень відгукнулося вісім громадян. Правопорушник запевнив їх у наявності товару та можливості відправки поштою за повної передоплати. Введені в оману люди погодилися і перерахували гроші на абонентський номер продавця, після чого той припинив з ними зв'язок. Загалом зловмисник поповнив свій рахунок протиправним способом на 4000 гривень.

Не дочекавшись посилки, потерпілі звернулися до поліції. Під час досудового розслідування оперативники та слідчі встановили особу та місцезнаходження правопорушника. У нього вилучили сім-карту та мобільний телефон з інформацією, що підтверджує причетність до злочину.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51000 до 68000 гривень, або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Повідомили в поліції.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: