НОВИНИ ГРАД » Статті » Смартфони на ОС Андроїд – переваги та можливості
Смартфоны на ОС Андроид – преимущества и возможности
Читати grad.ua у  

Сьогодні на ринку представлено безліч моделей телефонів – з різним дизайном, функціональними можливостями та технічними характеристиками. Оперативна система – важливий критерій, яким відрізняються сучасні телефони.

Дві основні операційні системи, якими оснащені смартфони, це ІоС та Андроїд. Кожен вид ОС має свої переваги та особливості. При цьому слід зазначити, що продаж смартфонів на Андроїд значно вищий, ніж телефонів з іншими ОС.

Переваги смартфонів Андроїд

Популярність смартфонів Android виправдана перевагами цієї операційної системи:

  1. Широкий вибір моделей телефону – можна вибрати модель будь-якого розміру, кольору та з необхідними функціональними можливостями.
  2. Вартість. Ціна смартфонів Андроїд значно нижча, ніж у продукції з операційною системою IoS. Крім того, кожен користувач зможе вибрати бажану модель у певному ціновому діапазоні.
  3. Наявність телефонів на дві сім-карти. Ця особливість дозволяє користувачам завжди бути на зв'язку і вибирати оптимальні тарифи мобільного зв'язку для дзвінків, Інтернету або роумінгу.
  4. Простота користування. Телефони на Андроїд – прості та зрозумілі. Для встановлення програм або завантаження файлів (музика, ігри та інше) не потрібно жодних додаткових дій.
  5. Прив'язка до Google, що значно полегшує користування гаджетом. Усі найпопулярніші сервіси одразу ж встановлені на телефоні. Користувачеві не потрібно виконувати додаткові дії та завантажувати програми для використання.
  6. Playmarket – всі програми, ігри та програми можна безкоштовно встановити за кілька кліків. Асортимент додатків для Андроїд значно більший, ніж для ІоС.
  7. Пам'ять. Телефони на Андроїд підтримують карти додаткової пам'яті на відміну від смартфонів ІоС. Тому ви можете за потреби збільшити пам'ять на смартфоні, чого не зробиш з гаджетами Apple.
  8. Аксесуари – вибір та вартість аксесуарів на смартфони Андроїд дозволяє змінювати дизайн та захищати пристрій із мінімальними витратами. Крім того, покупка навушників або смарт-годин не стане обтяжливою з фінансової точки зору.

Як вибрати хороший смартфон

Звичайно, смартфони на ОС ІОС дуже популярні, адже кожен користувач визначає для себе найважливіші аспекти пристрою. Щоб вибрати хороший смартфон, який буде відповідати вашим побажанням та вимогам до техніки, слід проаналізувати найважливіші характеристики гаджета.

Перше, що потрібно визначити – це тип ОС, залежно від цього ви можете звузити список смартфонів, які вам підійдуть. Також слід вибрати оптимальну діагональ екрана та розмір пристрою, який буде зручним у використанні.

Важливими параметрами смартфона виступають об'єм пам'яті – вбудованою та оперативною, ємність батареї, якість камери та тип дисплея. Важливим також при виборі пристрою є бренд, який виготовляє техніку.

Є торгові марки, які давно зарекомендували себе на ринку, і є лідерами галузі (наприклад, торгові марки Samsung, Xiaomi). Існують нові виробники, які тільки менш знайомі користувачам (TP-Link, Tecno, VIVO).

Всі ці фактори впливають і на вартість пристрою. Так, Samsung буде коштувати дорожче, ніж пристрій VIVO, навіть якщо характеристики цих телефонів будуть аналогічні. Перед вибором моделі телефону слід продумати ці параметри.




Схожі новини

Коментарі