НОВИНИ ГРАД » Статті » Соус шампань: як приготувати та з чим поєднувати?

Соус шампань: як приготувати та з чим поєднувати?

Читати grad.ua у  

Соус шампань має дуже ніжний та делікатний смак. Подається він до риби - це справді ідеальний кулінарний дует, який обов'язково варто спробувати хоча б раз у житті. Тому якщо вам хочеться до обіду чи вечері приготувати щось справді вишукане, розповімо, як створити справжній шедевр на домашній кухні.

Соус шампань: що потрібно і як готувати

Як уже можна здогадатися із назви, у складі є шампанське. Чи обов'язково купувати оригінальний напій у французькому регіоні Шампань? Ні, цілком достатньо купити Martini Prosecco в Києві і використовувати його для приготування соусу.

Соус шампань

Інгредієнти:

  1. 150 мл ігристого вина або шампанського;
  2. 150 мл рибного бульйону;
  3. 1 невелика цибулина;
  4. 100 жирних вершків;
  5. 20 г вершкового або топленого масла;
  6. білий перець, сіль за смаком.

Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити на вершковому маслі до золотистості. Влити вино, зменшити вогонь до середнього і випаровувати до випаровування 50% рідини. Додати бульйон, ще раз трохи уварити основу, влити вершки та додати спеції. Після закипання соусу гасити на повільному вогні до отримання густої бархатистої консистенції. Перед подачею рекомендується процідити. Соус шампань обов'язково подається теплим, тож готувати його потрібно перед подачею.

Із чим подавати?

Дуже смачно шампань «звучить» у салаті з картоплею та скумбрією. Ще одна перевага саме такого поєднання – при варінні риби виходить бульйон, необхідний для приготування соусу. Для салату потрібні такі продукти:

  1. скумбрія - 1 шт., Попередньо розморозити;
  2. цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  3. вино сухе біле – 100 мл;
  4. картопля - 250 г;
  5. огірок свіжий - 1 шт.;
  6. яйця - 1 куряче або 4 перепелині;
  7. спеції: сіль, лавровий лист, стебла петрушки, чорний перець, сіль.

Рибу обробити, видалити нутрощі та зябра. Голову, хвіст і плавці на цьому етапі можна не відрізати, оскільки саме ці елементи зроблять бульйон смачнішим і насиченішим. У невелику каструлю налити води, щоби рідина повністю змогла покрити рибу. Додати вино, петрушку, лавровий лист, сіль та перець горошком. Коли розсіл закипить, зменшити нагрівання до мінімуму і проварити близько 30 хвилин. Опустити в нього рибу та варити ще 20 хвилин. Картоплю відварити в мундирі, яйця - круто. Відварену рибу остудити до теплого стану та розібрати на невеликі шматочки, видаливши кісточки та шкіру. Перепелині яйця порізати навпіл, огірки довгими смужками. Змішати всі інгредієнти, викласти на блюдо, полити теплим соусом шампань та подавати до столу. Ідеальним доповненням до такого салату стане біле сухе чи ігристе вино. Купити напій можна в маркеті алкогольних штук МАУДАУ. Також соус шампань поєднується з іншими видами риби. Наприклад, запечена тріска або стейк із сьомги. В цілому, можна готувати ту рибу, яка найбільше до смаку і подавати її з незвичайним і вишуканим доповненням.




Схожі новини

Коментарі