НОВИНИ ГРАД » Статті » Піца за лічені хвилини: рецепти на вечерю

Піца за лічені хвилини: рецепти на вечерю

Читати grad.ua у  

Одна з найулюбленіших страв у світі – піца. Незважаючи на те, що походить з Італії, вона вже давно не пов'язана із середземноморською кухнею. Круглий коржик з начинкою став настільки популярним у багатьох країнах, що вважається однією з міжнародних страв. Тепер майже у кожному куточку Землі готують «свою» національну піцу. Наприклад, на Гаваях її обов'язково подають з ананасами, в Індії – з імбиром, на Гаваях – з морепродуктами та водоростями, а в Мексиці – на кукурудзяній тортильї.

Окрім широкого асортименту смаків піца може похвалитися простотою приготування. Що може бути простіше, ніж зробити тонке тісто, додати необхідні інгредієнти і запекти в духовці? Також можна приготувати в мікрохвильовій печі і навіть на сковороді. Коли раптово нагрянуть гості, це чудовий варіант для швидкого сніданку або ситного перекушування. Якщо у вас не вистачає інгредієнтів, ви можете замовити доставку продуктів в інтернет-магазині FOZZY.

Пицца от FOZZY

Ось кілька нових рецептів цієї страви:

  1. Швидка піца на готовий тест. Для неї знадобиться готове тісто (можна купити спеціальну основу), кетчуп або помідорний соус, сир (моцарела або будь-який інший, який ви забажаєте), а також начинка (гриби, оливки, шинка). Розкачайте тісто на деку або у формі для піци. Нанесіть томатний соус, додайте тертий сир та начинку. Випікайте піцу в розігрітій духовці 10-15 хвилин при температурі 220°C.
  2. Піца на сковороді з кефіру. Для її приготування потрібно близько 100 мл кефіру, 1,5-2,2 склянки борошна, одне яйце, щіпка солі, а також інгредієнти для начинки (це можуть бути ковбаса, м'ясо, помідори, цибуля, оливки та ін.). Змішуємо кефір, сіль і яйце віночком, додаємо борошно, що просіює, і замішуємо еластичне тісто. Розминаємо його руками і формуємо коло за формою сковороди товщиною не більше 3 см. Змащуємо дно та борти сковороди олією, випікаємо 5 хвилин і потім викладаємо зверху начинку. Готуємо 5-7 хвилин, посипаємо піцу тертим сиром та залишаємо під кришкою ще на 5 хвилин.
  3. Піца з батона. Її можна приготувати у духовці або на сковороді за кілька хвилин. Таку страву можна сміливо назвати «ледачим сніданком» або «вечерею а-ля хвилинка». Для приготування потрібен свіжий смачний батон, склянка молока, 3 яйця, трохи ковбаси, кетчуп та сир. Тонко нарізаємо батон чи білий хліб, на хвилину заливаємо молоком. Окремо змішуємо яйце з сіллю та перцем, також нарізаємо інгредієнти для начинки. На розігріту сковороду кладемо хліб, щільно притиснувши край краю, додаємо збиті яйця, потім викладаємо начинку і закриваємо кришкою. Готуємо піцу на повільному вогні до готовності.

Пицца от FOZZY

Тепер ви знаєте, що приготувати улюблену піцу можна швидко та з мінімальними зусиллями. А які незвичайні рецепти ви знаєте?




Схожі новини

Коментарі