НОВИНИ ГРАД » Статті » Борщ холодний український: секрети приготування
Борщ холодный украинский: секреты приготовления
Читати grad.ua у  

Багатьом прихильникам традиційного українського борщу буде до вподоби холодна варіація. Це проста у приготуванні та смачна українська страва, яка особливо популярна в спекотні літні дні.

Невелика кількість та доступність інгредієнтів, невелика кількість часу на підготовку та приготування страви зробить борщ холодний український найулюбленішою стравою у кожній родині. Рецепт холодного борщу трохи відрізняється від традиційної страви, тому слід ознайомитися із секретами, які гарантують відмінний смак холоднику.

Якщо приготування традиційного борщу передбачає спочатку підготовку рідкої складової, то холодник слід готувати інакше. Спочатку необхідно підготувати добавки – овочі (зелень, огірки, картоплю), шинку чи м'ясо та яйця, а вже потім – рідку складову.

Першим кроком у приготуванні холодного борщу є підготовка зелені та цибулі. Треба нарізати зелену цибулю і зелень, додати солі та трошки розтерти ложкою, щоб з’явився сік.

Після цього слід нарізати або натерти огірки соломкою, додати зелень та заправити сметаною. Огірки можна попередньо очистити від шкірки. Необхідно ретельно перемішати вказані інгредієнти, щоб в результаті отримати густий салат. Це дозволить сметані рівномірно розподілитися та отримати однорідний та красивий холодник.

Холодний борщ передбачає можливість використання різноманітних заправок:

  1. Кефір.
  2. Молоко.
  3. Кисле молоко.
  4. Квас.
  5. Вода.
  6. Сметана.

Вибір заправки для холоднику залежить від ваших особистих уподобань. Якщо ви готуєте страву вперше, можете спробувати декілька варіантів заправок – розподіливши основні інгредієнти на декілька частин та заправивши кожну окрему.

Під час приготування важливо звернути увагу на жирність заправки. Наприклад, в разі використання жирного кефіру необов’язково додавати сметану. Для підкислення страви найкраще використовувати натуральний сік лимона.

борщ холодний український

Спосіб приготування холодного українського борщу

Літній та легкий український холодний борщ можна приготувати за 30 хвилин (на чотири порції). Для цього рекомендується використовувати буряково-томатну заправку «Торчин», яка прискорить процес приготування страви та зробить смак яскравим і неперевершеним.

На 4 порції холоднику знадобиться чотири картоплини, два огірки, чотири яйця, 200 г шинки, одна буряково-томатна заправка «Торчин»,300 мл кефіру або йогурту, 1,5 л води, зелень та сіль на смак.

Для приготування страви необхідно підготувати всі складові. Спочатку слід очистити, нарізати на кубики та відварити картоплю. Відварити яйця та очистити їх. Потім нарізати шинку, яйця та огірки соломкою. Підготувати зелень – порізати, посипати сіллю, додати сметану та перемішати.

Після цього остиглу картоплю з’єднати із буряково-томатною заправкою «Торчин» та перемішати. До картоплі додати підготовлені складові (яйця, огірки та шинку) та перемішати.

Заправити порізані складові йогуртом, кефіром або молоком, додати зелень зі сметаною. Поставити борщ в холодильник на декілька годин. Прикрасити страву можна частинкою вареного яйця.

Український холодний борщ може зберігатися заправлений в холодильнику не більше 1 доби. При більш тривалому зберіганні страва може стати кислою та в’язкою.




Схожі новини

Коментарі