НОВИНИ ГРАД » Відеорепортажі та авторські програми » В центрі уваги » Серпень, останній місяць літа: яким він буде?

Серпень, останній місяць літа: яким він буде?

Серпень, останній місяць літа: яким він буде?
Читать grad.ua в  

У голові крутяться слова старого шлягеру. Пам'ятаєте? «Незабаром осінь, за вікнами серпень…». Літо летить, не залишивши про себе приємні спогади. Ні купання у морі. Ні засмаги – бронзової! Пляжі, власне, закриті. І чого тут нарікати? Війна.

Втім, всі ці сезонні негаразди настав час забути. Попереду не найприємніша пора – осінь та зима. Саме – опалювальний сезон. На що нам чекати?
Почну із приємного. З «офіціозу»: 

Щодо комунальних тарифів в Україні, то з 1 серпня газ та електроенергія не подорожчає.
Зокрема клієнти «Нафтогазу», який виконує роль постачальника останньої надії, платитимуть за блакитне паливо 7,96 грн за куб. м.
За світло українці також платитимуть, як і у липні – залежно від того, хто та скільки електроенергії споживає. Тобто споживачі, які використовують за місяць до 250 кВт/год, платитимуть за електроенергії 1,44 грн.
Для домогосподарств, які споживають понад 250 кВт/год. на місяць, тариф залишиться на рівні 1,68 грн.
До того ж під час військового стану в Україні та ще шести місяців після його закінчення в Україні не підвищуватимуть тарифи на розподіл газу, опалення та гарячу воду. Відповідний мораторій запровадила Верховна Рада.

Втім, проблеми будуть. Ось що сказав на останньому брифінгу голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. Його слова цитує агентство РБК-Україна:

Зима буде очевидно непростою, але за належної підготовки та фінансування ми зможемо пройти її гідно.
Є три елементи, які вимагають ретельної підготовки та фінансування. Це планові ремонти електростанцій, ремонти електромереж та закупівля необхідних обсягів палива, як вугілля, так і природного газу.

Залишається сподіватися, що ті, хто має, відповідально підійдуть до вирішення найскладнішого завдання – провести опалювальний сезон задовільно.

Ну, і куди подітись від головної події першого дня останнього місяця літа. Вранці мене вразив довгий гудок пароплава. Живу поряд із портом, але вже давно капітани, прощаючись із рідним причалом, не сигналять. А тут ось гудок!

Це перший «суховантаж» відбув з Одеси «зерновим» маршрутом. Не знаю, як ви, а я зовсім не проти таких ось басовитих звуків у одеській гавані. Це набагато краще, ніж виття повітряної тривоги.

Автор: журналіст Ігор Розов

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: