Новини Одеси 03.10.2022

Новини Одеси 03.10.2022
Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси

З початком жовтня на українців чекають деякі зміни. З 1-го числа зросла мінімальна зарплата – наразі вона становить 6700 грн.
Із жовтня в Україні також перерахували пенсії.

Ще одна жовтнева зміна торкнеться водіїв. Згідно з правилами дорожнього руху, з 1 жовтня на дорогах за містом – обов'язково мають бути включені денні ходові вогні.

З початком повномасштабного вторгнення у багатьох українців виникли труднощі із оплатою комунальних послуг. І на час воєнного стану в уряді заборонили нараховувати пеню за несплату. Відключати воду, газ і світло взагалі заборонено законодавством.

На Одещині навіть у війну триває реалізація соціальних та екологічних проектів. Захистити одеситів від перебоїв електрики, а білих лелек – від загибелі на проводах, покликана ініціатива «Лелеченьки».

У час на першому місці – безпека дітей. З Одеси евакуювали ще одну групу малечу. 45 вихованців Міських спеціалізованих будинків дитини №1 та №3 разом із супроводжуючими вирушили до Чернівців – одного з найбільш безпечних міст на заході України.

Одеса продовжує тримати єдиний фронт із південними регіонами України. З початку війни місто прийняло десятки тисяч переселенців, у тому числі з Миколаївської та Херсонської областей.

Щороку першого понеділка жовтня у світі відзначають Міжнародний день лікаря.

Події

У неділю 2-го жовтня через дощ та сильні пориви вітру в місті впали понад десяток дерев.

Служба безпеки України затримала російського агента, який розвідував місця дислокації підрозділів ЗСУ на території Одеси.

Заробляли на продажу наркотиків та психотропів близько мільйона гривень на місяць – на Одещині затримали групу наркодилерів.

Намагалися вкрасти теплолічильники та кабель – в Одесі на місці злочину затримали трьох злодіїв.

Диктор новин: Виктор Раду

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: