Новини Одеси 30.09.2022

Новини Одеси 30.09.2022
Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси

30 вересня вранці вся Україна здригнулася від повідомлень із Запоріжжя. Російські війська вдарили ракетами по гуманітарній цивільній колоні. Повідомляється про понад два десятки загиблих і більше трьох десятків поранених.

Вночі російські військові атакували Одеську область двома дронами-камікадзе. Обидва безпілотники знищили сили протиповітряної оборони – повідомили в Оперативному командуванні «Південь».

Увечері 29 серпня російська армія завдала удару по житловому району Миколаєва касетними снарядами «Смерч».

У серпні український експорт до країн ЄС майже досягнув довоєнного рівня.

Акцизи на бензин та дизель, які скасували на початку повномасштабного вторгнення росії, частково повертаються. Відповідний закон підписав президент України. Тепер трейдери мають заплатити в скарбницю 100 євро за 1000 літрів бензину або дизеля, і 52 євро – за 1000 літрів зрідженого газу.

У поліції громадян ще раз закликали не розповсюджувати фото чи відео місцевості, де був обстріл – інформацію може використати ворог для подальшого коригування своїх цілей.

Щорічно наприкінці вересня весь світ говорить про епідемію серцево-судинних захворювань. Нині вони є головною причиною смерті та інвалідності, забираючи щороку понад 18 мільйонів людських життів.

З початком повномасштабного вторгнення у багатьох українців виникли труднощі із оплатою комунальних послуг.

На вулиці осінь, а це означає, що Одеський ботанічний сад грає фарбами.

Щороку 30 вересня в Україні відзначають день бібліотеки.

Події

В Одесі затримано агентів ФСБ. Торішнього серпня вони вивісили на житловому будинку російський прапор і планували викрадення бізнесмена.

В Одесі викрили адміністраторів проросійських телеграм-каналів, які публікували відео наслідків обстрілу дронами-камікадзе. За місцем проживання

фігурантів правоохоронці провели обшуки та вилучили речові докази незаконної діяльності.

Диктор новин: Елена Астрахович

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: