Новини Одеси 05.09.2022

Новини Одеси 05.09.2022
Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси

На 411 батареї настрій перехожим піднімає розбита російська військова техніка. У День міста її віддали на відкуп маленьким художникам. Молоді одесити розфарбували російські танки і БМП своїми малюнками.

Одеські школярі, які сьогодні продовжують навчатися на дистанційці, часто сумують за спілкуванням з однолітками. Знайти нових друзів можна будь-де: на спортивному майданчику, на додаткових заняттях або навіть – у бібліотеці. Як захопити маленьких читачів та познайомити їх із Книгою – знають співробітники Централізованої міської бібліотечної системи для дітей.

Студенти-чоловіки, які здобувають освіту за кордоном, зможуть виїхати з країни.

У неділю з портів Одеської області вийшов найбільший караван суден із українською агропродукцією.

Щодня на Одещині реєструються до 1000 внутрішніх переселенців. Про це розповів голова обласного координаційного штабу Олексій Чорний.

Різке похолодання на початку вересня «підловило» багатьох одеситів: не встигнувши змінити гардероб, люди підхопили нежить та застуду. Про те, як уникнути осінніх хвороб та попередити загострення хронічних захворювань, дізнавалися наші кореспонденти.

Багато одеських школярів поки що залишаються на онлайн-навчанні і основну частину свого часу проводять будинки, де часто залишаються без нагляду батьків. Тому важливо нагадати дітям правила як військової, так і побутової безпеки – радять правоохоронці.

На жаль, необережність при поводженні зі зброєю може призвести до лиха. Небезпечними залишаються навіть ті предмети, які вже не мають загрози. Так у вихідні у Чернігові на виставці боєприпасів 10-річний хлопчик вистрілив із гранатомета, який виявився зарядженим.

Минулими вихідними мали ознаменуватися великою подією для всього людства – стартом місячних перегонів. На вечір суботи заплановано запуск величезної ракети за місячною програмою «Артеміда». Через технічні проблеми НАСА (вже не вперше) перенесли старт.

Події

Понеділок на Одещині розпочався із серйозної аварії – загинули 2 людини.

Минулими вихідними пройшли ненудно для одеських патрульних поліцейських. Правоохоронці затримали двох чоловіків, які фотографували об'єкти інфраструктури, допомогли розшукати літню жінку, яка страждала на амнезію, і запобігли спробі суїциду через нерозділене кохання.

Загалом, за вихідні патрульні відпрацювали понад півтори тисячі викликів, перевірили 60 підозрілих осіб, зупинили 29 п'яних водіїв та затримали двох торговців наркотиками.

Диктор новин: Виктор Раду

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: