Новини Одеси 17.09.2024

Головні новини Одеси за 17 вересня 2024 року

Вбивство під час святкування дня народження розкрили по гарячих слідах в Кілійській громаді - квартирант зарубав сокирою господаря будинку і сховав тіло в колодязі.

Поліцейські затримали жителя Одеського району за підозрою в жорстокому побитті дружини. Унаслідок побоїв 45-річна жінка померла. Поліцейські з'ясували, що її смерті передувала сімейна сварка, під час якої чоловік кілька разів ударив співмешканку коліном у живіт і пішов геть, а коли повернувся, жінка вже була мертва.

Землетрус, що відбувся у Румуніі та відголоски якого відчули мешканці Одеської області, у черговий раз привернув увагу фахівців та пересічних громадян до питань безпеки під час цього природнього явища. Чи готова до таких викликів Україна, як поводитись під час землетурсу. На ці та інші питання розповів одеський сейсмолог Костянтин Єгупов.

Своє професійне свято відзначають рятувальники. Ця професія завжди була пов’язана з ризиком для життя, а під час війни цей ризик виріс в рази. Тим не менш, вони залишаються вірними своїй справі – рятувати людей, майно, природу.

В Одеській області затримали двох хлопців, які на замовлення російських спецслужб спалили поліцейський автомобіль. Фігурантам загрожує до 10-ти років ув'язнення.

Під час воєнного стану роль і популярність FPV[еф-пі-ві]-дронів у війську значно зросла. Вони допомагають у розвідці, у наведенні вогню, підвищують безпеку захисників. Третя штурмова вирішила відкрити Школу FPV, в якій навчає фаху оператора дрону всіх бажаючих. Курс нетривалий, але насичений і важливий, вважають у школі.

Залишили без зв'язку сотні людей - у Чорноморську поліція охорони затримала злодіїв, які зрізали дроти в розподільчих шафах.

Вирішив помститися за давні образи і підпалив курник. В Одеській області затримали чоловіка, який влаштував пожежу у сусіда. Тепер йому загрожує 10-річний тюремний термін.

В Одеській області судитимуть жителя Подільського району, який спровокував ДТП із потерпілим. Чоловік був неуважний на дорозі - в результаті його авто зіткнулося з мопедом.

З початку осені, не дивлячись на те, що умовний куротний сезон добігає кінця, ситуація на дорогах Одеси залишається напруженою. Автівок на дорогах не поменшало, а співробітники патрульної поліції продовжують активну роботу з виявлення порушників дорожнього руху та проведення профілактичних заходів.

Війна змінила життя мільйонів українців. Хтось змушений був лишити свою домівку та поїхати з рідного міста, або втратив житло через бойові дії. Багато хто з громадян просто зачинили свої квартири та переїхали до іншого регіону. Але навіть відсутність мешканців не звільніє володаря житла від оплати деяких комунальних послуг. Як мінімізувати витрати при оплаті за послуги ЖКГ в цьому випадку, розповів київский експерт Олег Попенко.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі