НОВИНИ ГРАД » Новини » Спорт » Одеські спортсмени завоювали 4 медалі на молодіжному чемпіонаті Європи з карате

Одеські спортсмени завоювали 4 медалі на молодіжному чемпіонаті Європи з карате

Одесские спортсмены завоевали 4 медали на молодежном чемпионате Европы по карате
Читати grad.ua у  

Спортсмени Одеської обласної Федерації карате завоювали 4 медалі на чемпіонаті Європи серед кадетів, юніорів і молоді, що проходив у Тбілісі, Грузія. Це найкращий виступ спортсменів Одеської області на молодіжних Євро за останні 11 років, а на 4-х попередніх турнірах спортсмени ООФК завоювали по 2 медалі.

Повідомляє пресслужба відділення НОК України в Одеській області.

Чемпіоном Європи став Сергій Станков (СК «Легіон», кадети, до 57 кг). 15-річний Сергій на шляху до золотої медалі здобув п’ять перемог із загальним рахунком 33-4, причому фінальний поєдинок у француза Лео Ламбера він виграв достроково – 10:1. На першій хвилині він набрав два очки ударом рукою, а на другій хвилині заробив два яскравих «іппони» (удар ногою), останній з яких приніс перемогу в чемпіонаті Європи.
На шляху у фінал дебютант Євро взяв верх над греком Васілеосом Кумпенакісом (8:0), литовцем Каюсом Варанкінасом (5:0), Кіріллом Стояновим із Молдови (5:0), а в півфіналі –над іспанцем Унаї Чіка Толосою (5:3).

Спортсмени Одеської області завоювали 4 медалі молодіжного чемпіонату Європи

Срібну медаль завоював Максим Вєчканов (СК «Royal Team», кадети, до 52 кг). Шлях 14-річного Максима Вєчканова у фінал був складніше: два бої з чотирьох він виграв з мінімальним рахунком, зокрема у півфіналі, у бельгійця Юссефа Абделмакі (2:1). До цього він взяв верх над македонцем Йована Врклевскі (3:1), ірландцем Коулмена Давіна (1:0) і Серхіо Фернандес Гонсалеса із Іспанії (2:0). У фіналі Максим поступився господарю змагань Гігі Аланії з рахунком 0:2.

Спортсмени Одеської області завоювали 4 медалі молодіжного чемпіонату Європи_1

Бронзу здобув Артем Тарасенко (СК «Тигрьонок», кадети, +70 кг). 15-річний Артем Тарасенко в матчі за 3-е місце взяв верх над Ейрінтасом Мателюнасом. Одеський каратист лідирував 3:0, набравши всі очки руками, але в кінцівці пропустив удар ногою. Поєдинок завершився з рахунком 3:3, але за «сеншу» (перший набраний бал) перемога була віддана українцю. В своєму першому бою Артем переміг серба Андрея Марковича (1:0), а в наступному – програв – майбутньому чемпіону Європи французу Ленні Малсуаффу (3:6). Втім, здобувши перемогу у втішному поєдинку з греком Георгіосом Кулурідісом (3:1), здобув право поборотися за бронзу.

Спортсмени Одеської області завоювали 4 медалі молодіжного чемпіонату Європи_2

Крім того чемпіон Європи серед юніорів 2022 року Давид Яновський (СК «Легіон», молодь, до 67 кг) у бронзовому поєдинку з Артуром Степановим набрав перше очко, повів 4:1, але наприкінці пропустив удар ногою – 4:4. Втім, на останній секунді зробив переможний удар. 5:4 – друга медаль Давида на чемпіонатах Європи. До речі, він є срібним призером чемпіонату України-2023 в найсильнішій віковій категорії.Упродовж турніру Давид переміг німця Стамера Нарвіка (3:1), бельгійця Хамзу Джабер-Раіза (5:0), грека Георгіоса Баліотіса (6:4), але у півфіналі поступився грузинському спортсмену Іці Суламанідзе (0:4)

Зазначимо, що Україна посіла 5-е місце у загальнокомандному заліку молодіжного чемпіонату Європи з карате,. Наші спортсмени продемонстрували вражаючі результати, здобувши 10 медалей: 3 золоті, 4 срібні та 3 бронзові. Лідерами у медальному заліку стали Франція, Італія та Боснія та Герцеговина.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: