НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » В Одесі викрили злочинну групу, яка вербувала безхатченків

В Одесі викрили злочинну групу, яка вербувала безхатченків

В Одессе разоблачили преступную группу, которая вербовала бездомных
Читати grad.ua у  

Поліцейські встановили, що одесит організував злочинну групу, до якої увійшли двоє його приятелів. Зловмисники підшукували на вулицях міста громадян без постійного місця проживання та вербували їх для жебракування. Розповіли у ГУНП в Одеській області.

Людей утримували в підвалі орендованого будинку, консультували щодо «роботи» та забороняли самим покидати приміщення. При спробі втекти, до них застосовували психологічний тиск та фізичну силу. Вранці завербованих громадян на автомобілі відвозили у громадські місця з великим скупченням людей, саджали в інвалідні візки, і до вечора вони жебракували.

Впродовж усього дня за «працівниками» спостерігали, а ввечері забирали у них всю «виручку» та відвозили до підвалу. Більшу частину виручених коштів зловмисники ділили між собою, а решту витрачали на харчі для «робітників» та обслуговування автомобілів.

За місцем утримання завербованих чоловіків і жінок та мешкання правопорушників провели  обшуки. Слідчі вилучили гроші, мобільні телефони, «чорнові» записи із зазначенням прибутків, інвалідні візки, а також документи громадян.

За торгівлю людьми поліцейські відправили на лаву підсудних організовану злочинну групу_1

Фігурантам висунули обвинувачення. Досудове розслідування завершено, обвинувальний акт ми скерували до суду. За скоєне зловмисникам загрожує до 15-ти років ув’язнення з конфіскацією.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: