НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Псевдоволонтери збирали гроші на неіснуючі автомобілі

Псевдоволонтери збирали гроші на неіснуючі автомобілі

Псевдоволонтеры собирали деньги на несуществующие автомобили
Читати grad.ua у  

Організував шахрайську схему житель Одеси та двоє його знайомих. Зловмисники під виглядом волонтерів телефонували до ОВА та казали, що мають бажання передати безкоштовно на потреби ЗСУ позашляховики.

Правоохоронці встановили, що правопорушники під виглядом волонтерів, які нібито перебувають за кордоном, дзвонили представникам влади, духовенству, військовим і говорили, що мають бажання передати безоплатно на потреби ЗСУ позашляховик і навіть готові його самі довезти, але не мають грошей на пальне, щоб доставити автомобіль до пункту призначення.

Введені в оману громадяни перераховували псевдоволонтерам гроші. А щоб потерпілі не сумнівалися у благодійних намірах аферистів, під час телефонних розмов ті створювали відчуття, начебто автомобіль уже в дорозі - вмикали шум завантаженої проїжджої частини, сигнали транспортних засобів тощо. Таким чином «доброчинцям» вдалося ошукати 6 довірливих громадян і заволодіти їхніми грошима в розмірі понад 130 тис. гривень.

Грошові кошти вони знімали з банківських рахунків, ділили між собою та витрачали на власні потреби, а з потерпілими переставали виходити на зв'язок. Не дочекавшись обіцяного автомобіля, ошукані громадяни почали звертатися до поліції. Незабаром шахраїв затримали. Під час обшуків у них вилучили гроші, комп'ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки. Фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі, повідомили у пресслужбі облполіції.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: