НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » «Шлюбні послуги» за 4 500 доларів: в Одесі затримали організаторку «схеми» виїзду за кордон

«Шлюбні послуги» за 4 500 доларів: в Одесі затримали організаторку «схеми» виїзду за кордон

«Шлюбні послуги» за 4500 доларів: в Одесі затримали організаторку «схеми» виїзду за кордон
Читати grad.ua у  

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань спільно зі слідчими органами поліції продовжують знешкоджувати злочинні та корупційні схеми, за допомогою яких громадяни отримують фіктивні підстави для виїзду за кордон. Одну з таких «схем» викрили поліцейські Одеської області.

Повідомляє Национальна поліція України.

Організувала її мешканка Одеси. Схема незаконного виїзду полягала в тому, що фігурантка підшукувала жінок з інвалідністю та організовувала їх шлюб з чоловіками призовного віку. «Подружжя» разом виїжджали за кордон, згодом жінка поверталася до України, а через деякий час сімейна пара розлучалася.

За свої послуги «сваха» отримувала 4 500 доларів, з яких частину «наречений» за її вказівкою віддавав своїй майбутній фіктивній дружині. Оперативники затримали організаторку оборудки після отримання грошей та передачі свідоцтва про шлюб. Напередодні вони з ухилянтом їздили до Києва, саме там укладалася шлюбна угода.

Організаторці схеми та псевдодружині правоохоронці повідомили про підозру. За незаконне переправлення осіб через державний кордон чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: