НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Троє ділків намагалися вивезти з України обладнання для винищувачів МіГ-29

Троє ділків намагалися вивезти з України обладнання для винищувачів МіГ-29

Троє ділків намагалися вивезти з України обладнання для винищувачів МіГ-29
Читати grad.ua у  

Контррозвідка Служби безпеки ліквідувала міжнародний канал нелегального вивезення з України комплектуючих до бойових літаків. Ці запчастини були викрадені з промислового гіганта «Мотор Січі». Повідомляє пресслужба СБУ в Одеській області.

У результаті комплексних заходів у Києві, Харкові, Одесі та Запоріжжі затримано організатора нелегального трафіку і двох його спільників.

Зловмисники намагались незаконно продати азійським замовникам партію запчастин до авіадвигунів на майже 2,5 млн гривень. Для переправлення продукції зарубіжним клієнтам ділки планували вивезти її за межі України з приховуванням від митного контролю. Також фігуранти хотіли вивезти з України радіолокаційний блок для винищувачів МІГ-29. Він використовується для розпізнавання літаків як «свій-чужий» системою ППО.

В Одеській області співробітники СБУ затримали «на гарячому» одного із фігурантів, що хотів переправити авіапродукцію до однієї з країн Східної Азії через невизнане Придністров’я. Щоб таємно вивезти товар, чоловік заховав його у технологічних порожнинах власного авто.

За даними слідства, організатором «схеми» виявився комерсант з Харкова. Для пошуку зарубіжних клієнтів він розміщував «рекламні» оголошення про авіакомплектуючі на спеціалізованих інтернет-ресурсах. Під час обшуків за адресами проживання фігурантів вилучено велику кількість агрегатів до авіаційної техніки українського виробництва, підготовлених до відправки за кордон.

Організатору та двом його спільникам повідомлено про підозру. Продовжується розслідування.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: