НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Чиновник Ізмаїльської міськради вкрав 7 мільйонів гривень з міжнародного гранту

Чиновник Ізмаїльської міськради вкрав 7 мільйонів гривень з міжнародного гранту

Чиновник Ізмаїльської міськради вкрав 7 мільйонів гривень з міжнародного гранту
Читати grad.ua у  

Слідством встановлено, що 42-річний чиновник Ізмаїльської міської ради, був призначений менеджером міжнародного грантового проєкту. Він перевіряв та затверджував звіти про виконання робіт з надання управлінських послуг при реалізації зазначеного проєкту.

Повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

Так, з метою заволодіння грантовими коштами посадовець залучив до злочинної схеми підконтрольне йому підприємство, яке мало надавати управлінські послуги у ході впровадження проєкту - координацію, складання звітів про хід виконаних робіт, розробку плану моніторингу проєкту та його реалізації.

Проте послуги з менеджменту фактично не надавались. Підозрюваний протягом декількох років затверджував сфальсифіковані його поплічниками з підприємства звіти, що не відповідали умовам договору та технічному завданню, обмежуючись лише складанням статистичної звітності щодо виконання проєкту та комунікацією з грантодавцями.

У такий спосіб протягом чотирьох років на рахунок приватної фірми було перераховано 7 мільйонів 200 тисяч гривень за послуги, які насправді не надавались.

Вказані кошти виділялись Україні для реалізації спільної операційної програми «Україна-Румунія 2014-2020», в межах якої в Ізмаїлі мають побудувати 11 кілометрів 226 метрів каналізаційних мереж. Сьогодні відведення каналізаційних стоків ведеться по аварійній гілці.

Службовцю повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, зокрема в умовах воєнного стану. За цей злочин йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: