НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одеській міськраді почалися заочні арешти

В Одеській міськраді почалися заочні арешти

В Одеській міськраді почалися заочні арешти
Читати grad.ua у  

Суддя-слідчий Вищого антикорупційного суду України за клопотанням детективів НАБУ обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою колишньому першому заступнику міського голови Одеси. Він є одним із учасників злочинної організації, яка тримала на контролі посадових осіб Одеської міської ради, бюджетні видатки міста, діяльність місцевих комунальних підприємств та вчиняла інші корупційні злочини.

Після його затримання та доставки до місця проведення досудового розслідування суддя-слідчий вирішить питання щодо застосування цього запобіжного заходу.

Слідством встановлено, що з осені 2021 року учасники злочинної організації контролювали питання забудови в Одесі, розпорядження коштами місцевого бюджету, а також діяльність комунальних підприємств та їхню взаємодію із приватним сектором ринку. Фактично злочинна організація контролювала усі значні бюджетні витрати Одеси та погоджувала основні питання порядку денного сесій Одеської міської ради. Для реалізації злочинних дій особи налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, які забезпечували ухвалення необхідних рішень органом місцевого самоврядування.

Дії колишнього заступника кваліфіковані за ч. 3 ст. 255, ч. 4 ст. 368 КК України. Статті передбачають позбавлення волі від 8 до 12 років з конфіскацією майна та позбавлення права обіймати певні посади на строк до трьох років.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: