НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Поліцейські викрили шахрайську схему двох жителів Білгорода-Дністровського

Поліцейські викрили шахрайську схему двох жителів Білгорода-Дністровського

Полицейские разоблачили мошенническую схему двух жителей Белгорода-Днестровского
Читати grad.ua у  

Зловмисники, вдаючи добросовісних покупців, під вигаданими іменами замовляли в інтернет-крамницях різноманітні товари за повну передоплату і скидали фото підроблених квитанцій про розрахунок продавцям. Після цього останні надсилали замовлення клієнтам, а вони безкоштовно отримували посилки у поштових відділеннях.

У лютому на спецлінію «102» підприємець з Київщини повідомив про те, що відправляв товар двом замовникам на Одещину у місто Білгород-Дністровський, а згодом при перевірці банківського рахунку виявив відсутність надходжень оплати від них.

Зловмисниками виявились двоє містян віком 27 і 29 років. Коли тривало досудове розслідування, старший чоловік, аби уникнути перевірок стосовно себе та відповідальності, запропонував заступнику начальника слідчого відділу 1 000 доларів неправомірної вигоди. Про пропозицію поліцейський повідомив своєму керівництву. Обвинувальний акт відносно нього за пропозицію та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, слідчі вже скерували до суду.

Щодо шахрайства правоохоронці встановили, що першим почав шахраювати саме старший чоловік. Зрозумівши, що схема працює, він поділився нею зі знайомим, один раз створив для нього фіктивну квитанцію, а потім той долучився до протиправних дій сам.
Так у період з жовтня минулого року по лютий поточного року зловмисники 24 рази купували товар у восьми продавців з Одещини, Київщини, Чернігівщини, Харківщини та Рівненщини. «Придбали» продукти, одяг, постільну білизну, косметику, дитячі іграшки тощо на загальну суму 104 484 гривні.

В одного з правопорушників поліцейські вилучили частину придбаної продукції. Крім того, у фігурантів вилучили банківські картки й мобільні телефони з інформацією, що підтверджує протиправність їхніх дій. Чоловікам повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві вчиненому повторно та за попередньою змовою групою осіб. Їм загрожує від штрафу до позбавлення волі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: