НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » На Одещині викрили правоохоронців, які «заробляли» на наркоділках

На Одещині викрили правоохоронців, які «заробляли» на наркоділках

В Одесской области разоблачили правоохранителей, которые «зарабатывали» на наркоторговцах
Читати grad.ua у  

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно трьох правоохоронців з Одещини, які вистежували торгівців наркотиками і забирали у них гроші, не реєструючи кримінальні провадження. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Схему заробітку організували троє чинних та один колишній правоохоронець. Фігуранти залучили до неї керівника одного з одеських поштових відділень та отримували від нього інформацію щодо клієнтів, які можуть отримувати у відправленнях наркотики. Після отримання посилки, громадянина на виході вже чекали правоохоронці.

Погрожуючи притягненням до кримінальної відповідальності за зберігання та збут наркотичних речовин, «ділки в погонах» вимагали із затриманих гроші. «Розв'язання питання» коштувало до 10 тисяч доларів.

У деяких випадках жертвами фігурантів були люди, які отримували в посилках не наркотики, а звичайні електронні сигарети. Проте правоохоронці погрожували їм тим, що все одно зможуть притягнути їх до відповідальності за розповсюдження наркотиків.

Інколи правоохоронці вели людину з посилкою до її оселі, де проводили незаконний обшук та крім хабаря забирали знайдені гроші. Так в одному з епізодів, крім «відкупних» у 10 тисяч доларів, вони викрали у чоловіка ще й майже 100 тисяч доларів.

Наразі слідством встановлено п’ять епізодів вимагання та крадіжки грошей у громадян. Троє правоохоронців та керівник поштового відділення обвинувачуються у крадіжці, вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Колишній правоохоронець, який брав участь у злочині, наразі оголошений у міжнародний розшук. Матеріали щодо нього виділені в окреме кримінальне провадження. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: