НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » Одеський оперний театр і філармонія: ЮНЕСКО надало посилений захист ще 5 об’єктам

Одеський оперний театр і філармонія: ЮНЕСКО надало посилений захист ще 5 об’єктам

Одесский оперный театр и филармония: ЮНЕСКО предоставило усиленную защиту еще 5  объектам
Читати grad.ua у  

Ще п’ять об’єктів культурної спадщини України ЮНЕСКО внесло до Міжнародного переліку культурних цінностей, які перебувають під тимчасовим посиленим захистом. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

Мова йде про пам’ятки культурної спадщини, розташовані в Одесі, Чернігові, а також у Львівській та Закарпатській областях:

  • будівля Одеського національного академічного театру опери та балету 1887 року
  • будівля Одеської обласної філармонії імені Давида Ойстраха кінця XIX століття
  • пам’ятка давньоруського зодчества — Спасо-Преображенський собор Чернігова
  • бойківська дерев’яна церква Архангела Михаїла в селі Ужок на Закарпатті, збудована в 1745 році
  • церква святого Юра у Дрогобичі (Львівська область) — пам’ятка галицької дерев’яної архітектури кінця XV — початку XVI століть.

Заступниця Міністра культури та інформаційної політики Анастасія Бондар підкреслила:

З початку повномасштабного вторгнення, росія запустила понад 10 000 ракет та безпілотників на Україну. В результаті цього в країні пошкоджено чи зруйновано понад 1700 об’єктів культурної інфраструктури та більше 870 пам’яток культурної спадщини. Я вірю, що разом із спільнотою ЮНЕСКО ми створимо міцне коло підтримки, де культурна спадщина об’єднує нас міцніше, ніж будь-яка сила, що намагається нас розділити.

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: