НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесі пошкоджень зазнали близько 30 культурних пам’яток

В Одесі пошкоджень зазнали близько 30 культурних пам’яток

В Одесі пошкоджень зазнали близько 30 культурних пам’яток
Читати grad.ua у  

Внаслідок ракетної атаки Росії у ніч на 14 серпня пошкоджено близько 10 кварталів історичної забудови в Центральному історичному ареалі Одеси. Зокрема, пошкодження отримали виробничі будівлі Одеського національного академічного театру опери та балету.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

У результаті проведеного огляду технічного стану об'єкта Комісія з обстеження встановила, що на цеглових конструкціях, біля вікон внаслідок обстрілу росіян виникли тріщини та відстало зовнішнє штукатурне оздоблення фасаду. У деяких приміщеннях вибуховою хвилею вибило скло та пошкоджено віконні рами. При цьому бетонні та несучі елементи будівлі - без значних руйнувань.

Фахівці склали відповідний акт про пошкодження об'єкта і направили необхідні документи у Національну поліцію. Наразі готуються документи про відкриття кримінального провадження та внесенню відповідних відомостей до ЄРДР.

Крім того, руйнувань в Одесі зазнали також близько 30 пам’яток культурної спадщини (в основному вибите скло віконних прорізів, руйнація внутрішніх та зовнішніх оздоблень, понівечені віконні рами).

Серед них - пам’ятки архітектури: гуртожиток Одеського коледжу мистецтв ім. Данькевича, музей української книги Одеської універсальної наукової бібліотеки ім. М.Грушевського та п’ять навчальних корпусів педагогічного університету ім. Ушинського.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: