НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » СБУ затримала колишніх «антимайданівців»

СБУ затримала колишніх «антимайданівців»

СБУ задержала бывших «антимайдановцев»
Читати grad.ua у  

Співробітники Служби безпеки України викрили агентурну групу ФСБ РФ, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю в Одеській області. Серед іншого, фігуранти зливали ворогу координати об'єктів залізничної інфраструктури, удари по яких мали частково зупинити рух поїздів у регіоні.

За даними СБУ, «керівником» агентурної групи був одесит, інструктор з рукопашного та ножового бою, один з активістів одеського «Антимайдану». Чоловік особисто перебував на зв'язку з представниками російської спецслужби. До протиправної діяльності він залучив свого близького родича.
За завданням ФСБ фігуранти мали фотографувати та надсилати координати об'єктів залізничної інфраструктури Одеської області. Так само вони залучалися до інформаційно-підривної діяльності проти нашої держави.

За даними слідства, «голова» агентурної групи особисто адміністрував групу прихильників так званої «новоросії» в одній із соцмереж. Також фігурант створював і поширював у мережі Інтернет матеріали, які закликали до захоплення влади та зміни меж території України. Серед іншого, він робив це через ресурс novorus.info - так зване «центральне інформагентство новоросії».

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили керівнику мережі про підозру за двома статтями Кримінального Кодексу України: ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 258-3.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: