НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Псевдо-співробітник СБУ «продавав посади» у спецслужбі

Псевдо-співробітник СБУ «продавав посади» у спецслужбі

Лже-сотрудник СБУ «продавал должности» в спецслужбе
Читати grad.ua у  

Підозрюваний представлявся контррозвідником і пропонував за винагороду фейкове працевлаштування в одному з обласних управлінь української спецслужби. Однак після отримання грошей шахрай обривав із «кандидатом» зв'язок.

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії зловмисника та затримали його під час отримання ним коштів від українського військового. За даними слідства, шахрай обіцяв чоловікові «позитивно розв'язати питання» щодо його переведення на службу в СБУ.

Фігурантом виявився громадянин сусідньої європейської країни, який спеціалізувався на шахрайських схемах у фінансовій сфері. Під час розслідування стало відомо, що зловмисника раніше затримувала Нацполіція за крадіжки банківських коштів, а один із районних судів Києва вже розглядає обвинувальний акт ще за кількома епізодами.

За матеріалами СБУ затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно). Триває слідство для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 3-х років в'язниці.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: