НОВИНИ ГРАД » Новини » Затримано одесита, який у Києві збирав розвіддані для ворога

Затримано одесита, який у Києві збирав розвіддані для ворога

Затримано одесита, який у Києві збирав розвіддані для країни-агресора
Читати grad.ua у  

Служба безпеки України провела у Київській області спецоперацію, внаслідок якої затримала чергового російського агента-коригувальника.
Він за гроші працював на головне управління генерального штабу із РФ. За вказівкою якого встановлював геолокацію підрозділів Сил оборони біля столичного регіону. Ворога цікавили ремонтні бази ЗСУ, де здійснюють техобслуговування та відновлення української техніки.

Розвідувальна інформація була потрібна для підготовки нової серії прицільних повітряних ударів РФ по Києву.

Співробітники Служби безпеки затримали зловмисника «на місці злочину», коли він здійснював відеозйомку військової бази ЗСУ та «прив'язував» її GPS-координати до електронної карти.

За даними слідства, фігурантом виявився 23-річний мешканець Одеси, який приїхав до Києва у пошуках «швидкого заробітку». У пошуках роботи він залишав своє резюме на спеціалізованих інтернет-платформах. Таким чином на нього вийшла російська військова розвідка, яка за гроші залучила його до співпраці.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено ноутбук та смартфон із доказами його розвідувально-вибухової діяльності проти України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Поки зловмисник під вартою, йому загрожує довічне ув'язнення.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: