НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Співробітник ТЦК організував незаконне переправлення військовозобов'язаних через кордон

Співробітник ТЦК організував незаконне переправлення військовозобов'язаних через кордон

Читати grad.ua у  

Правоохоронці встановили, що військовий у жовтні поточного року під час проходження служби в одному з ТЦК та СП в Одесі, разом зі своїм братом одержали 7 000 доларів від родички військовозобов'язаного за розв'язання питання про звільнення його з військової служби. За хабар вони обіцяли вплинути на військових посадових осіб, які уповноважені ухвалювати такі рішення.

Так само поліцейські задокументували, як військовослужбовець уже працюючи в іншому ТЦК в Одеській області самостійно підшукав чоловіка, який хотів виїхати з України.

Діючи спільно з наразі невстановленими слідством особами, порушник пообіцяв за грошову винагороду в сумі 10 тисяч доларів оформити опікунство над інвалідом або так званий "білий" квиток, що дасть змогу перетнути державний кордон через офіційний пункт пропуску. Після того, як зловмисник отримав на крипто-гаманець завдаток у розмірі 100 доларів, правоохоронці затримали його.

Фігуранту повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, а також в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваному, - це дев'ять років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

За клопотанням слідчих суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 214 тис. гривень. Після її внесення, підозрюваного було звільнено з-під варти.

Брату військового повідомлено про підозру, за ч. 2 ст. 369-2 ККУ, стаття передбачає покарання штрафом від 34 до 85 тисяч гривень або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Слідство триває.

Припинили протиправну діяльність порушників співробітники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області спільно зі слідчими відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 та працівниками Департаменту військової контррозвідки СБУ.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: