НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Наркосиндикат, що виробляв до 100 кг важких психотропів, на місяць знешкоджений спецслужбами

Наркосиндикат, що виробляв до 100 кг важких психотропів, на місяць знешкоджений спецслужбами

Наркосиндикат производивший до 100 кг тяжелых психотропов в месяц обезврежен спецслужбами
Читати grad.ua у  

В результаті спецоперації СБУ та Нацполіції в Одесі в інших регіонах України одночасно затримано 10 учасників наркосиндикату, у тому числі двох його організаторів. За матеріалами справи, щомісяця вони робили від 60 до 100 кг «товару» на суму понад 20 млн грн за цінами чорного ринку.
Серед вилученого у фігурантів – великі партії амфетаміну, мефедрону та особливо небезпечного психотропу PVP.

У ході комплексних заходів встановлено локацію нарколабораторії, яка облаштована на одному з дачних кооперативів Одеси. Усі компоненти для виготовлення заборонених речовин отримували контрабандою від своїх спільників із країни Східної Азії, а також купували через спеціалізовані інтернет-форуми. Готову «продукцію» наркоділки збували найбільшими містами України, використовуючи так звані «закладки».

Також для оптової наркоторгівлі учасники угруповання створили власну мережу телеграм-каналів, де рекламували свій товар. Крім цього фігуранти активно шукали потенційних покупців у даркнеті. Для відправки наркотиків використовували поштові сервіси, а замовлення ховали у контейнерах серед продуктів харчування.

За даними слідства, одним із організаторів угруповання виявилася рецидивістка, яка раніше вже притягувалася до кримінальної відповідальності за наркоторгівлю. У ході 44 обшуків у затриманих виявлено:

  • 280 літрів прекурсорів для виробництва наркотиків та психотропів;
  • майже 17 кг заборонених речовин;
  • технологічне обладнання нарколабораторії.

Наразі всім затримані перебувають під вартою. Їм оголошено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1, 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);
  • ч. 2 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів);
  • ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів чи фальсифікованих лікарських засобів);
  • ч. 4 ст. 28 та чч. 2, 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене злочинною організацією).

Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: