НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Наркосиндикат із мільйонними доходами викрили в Одесі

Наркосиндикат із мільйонними доходами викрили в Одесі

Наркосиндикат с миллионными доходами разоблачили в Одессе
Читати grad.ua у  

«Нелегальний бізнес» організували четверо одеситів: двоє чоловіків і дві жінки, віком від 29-ти до 49-ти років. Серед них – організатор, співорганізатор і виконавці.

Група спеціалізувалася на розповсюдженні та збуті майже всього спектра наркотиків: «креку», канабісу, амфетаміну, та Alfa PVP. Для пошуку наркозалежних підозрювані використовували месенджери та соціальні мережі. Поширювали наркотики кур'єрами та через поштові відправлення. Щомісячний дохід підозрюваних від заняття наркобізнесом за цінами «чорного ринку» становив понад 2 млн 250 тисяч грн.

Протягом кількох місяців правоохоронці документували факти незаконного зберігання, перевезення, пересилання з метою збуту, а також незаконного збуту наркотичних засобів і психотропних речовин.

Під час обшуків у фігурантів вилучили понад 4 кілограми різних наркотиків, мобільні телефони, банківські картки, електронні ваги, поліетиленові вакуумні пакети.  Усіх чотирьох учасників злочинної схеми затримали та повідомили про підозру, фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Учасників злочинного угруповання затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та до обрання судом запобіжного заходу поміщено до ізолятора тимчасового тримання. На підставі зібраних доказів фігурантам повідомлено про підозру в незаконному придбанні, зберіганні, пересиланні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичних засобів і психотропних речовин, зокрема особливо небезпечних, у тому числі повторно. Цей злочин кваліфікують за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, він карається позбавленням волі на строк від шести до десяти років із конфіскацією майна.

Заходи проводили співробітники управління боротьби з наркозлочинністю, слідчі слідчого управління, оперативники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області спільно з прикордонниками, за силової підтримки спецпідрозділів обласної поліції «Корпус оперативно-раптової дії» та батальйону поліції особливого призначення, під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Досудове слідство, під час якого діям підозрюваних буде надано кінцеву правову кваліфікацію та висунуто обвинувачення, триває.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: