НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Командувачу Сил ТрО «Південь» призначили заставу у 2 млн грн 

Командувачу Сил ТрО «Південь» призначили заставу у 2 млн грн 

Командующему Сил ТрО «Юг» назначили залог в 2 млн грн 
Читати grad.ua у  

Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід командувачу сил територіальної оборони «Південь» у розмірі 2 млн грн застави. Про це повідомили в ДБР.

Наразі прокуратура готує апеляцію, оскільки сторона обвинувачення просила суд обрати командувачу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів із правом внесення застави у 5 млн грн.

Нагадаємо, 3 червня 2024 року співробітники ДБР спільно з СБУ повідомили про підозру командувачу регіональним управлінням сил територіальної оборони «Південь», який змушував підлеглих будувати йому приватний будинок.

За даними слідства, чиновник залучив трьох військовослужбовців до будівництва свого маєтку ще 2023 року. Вони понад рік будували будинок для начальника, отримуючи при цьому доплати за нібито виконання бойових завдань на передовій.

Командувачу повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, що завдало істотної шкоди в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). За вчинене йому загрожує покарання до 12 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: