НОВИНИ ГРАД » Новини » Екс-начальника Одеського ТЦК знову судитимуть за незаконне збагачення

Екс-начальника Одеського ТЦК знову судитимуть за незаконне збагачення

Экс-начальника Одесского ТЦК снова будут судить за незаконное обогащение
Читати grad.ua у  

Співробітники ДБР скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Під час розслідування було встановлено факти придбання членами сім'ї фігуранта дорогих автомобілів з подальшим переміщенням за кордон, а також факти придбання елітної нерухомості за кордоном, загалом на суму понад 190 мільйонів гривень. Різниця між вартістю придбаних активів і законними доходами фігуранта та членів його родини становить понад 140 мільйонів гривень. Походження цих коштів не підтверджується жодними документами. Фігурант обвинувачується за ст. 368-5 КК України (незаконне збагачення).

Йому загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, 28 травня чиновник вийшов під заставу в 12 млн грн і, за інформацією ДБР, планував переховуватися від слідства за кордоном. Однак був затриманий одразу після виходу зі слідчого ізолятора. І йому повідомили про нову підозру в організації легалізації майна, одержаного злочинним шляхом в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209 КК України).

Процесуальне керівництво здійснювалося Спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону та Офісом Генерального прокурора.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: