НОВИНИ ГРАД » Новини » МЗС відновило надання консульських послуг чоловікам за кордоном

МЗС відновило надання консульських послуг чоловікам за кордоном

МИД возобновило предоставление консульских услуг мужчинам за границей
Читати grad.ua у  

Із 18 травня МЗС України дало розпорядження закордонним дипломатичним установам відновити прийом заяв на вчинення консульських дій чоловікам призовного віку. Повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що за кілька тижнів технічної паузи МЗС актуалізувало нормативні документи та внесло зміни до алгоритмів інформаційно-комунікаційних систем, що привело консульську діяльність у відповідність до закону про мобілізацію.

Окрему роботу провело Міністерство оборони та інші органи влади для створення механізмів оновлення військово-облікових даних і їхньої синхронізації з консульськими послугами МЗС.

Згідно з новим законодавством чоловіки, які звертаються по консульські послуги, тепер мають також пред’являти свій військово-обліковий документ у паперовому або електронному вигляді. При цьому слід звернути увагу, що паперовий документ можна буде подавати лише до початку роботи електронного кабінету призовника, в якому кожен зможе самостійно сформувати електронний документ.

Паперовий або електронний військово-обліковий документ для отримання консульських послуг можна не подавати у трьох випадках:

  • якщо йдеться про оформлення посвідчення особи на повернення в Україну (т.зв. «білий паспорт»)
  • коли консульська дія вчиняється в інтересах дитини, другий з батьків якої є іноземцем або особою без громадянства
  • якщо за консульською послугою звертається заарештований або позбавлений волі заявник.

Нагадаємо, електронний кабінет реалізований у форматі мобільного застосунку «Резерв+», його можна завантажити лише з офіційних маркетів App Store та Google Play.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: