НОВИНИ ГРАД » Новини » Власники будинку Гоголя намагалися переобладнати історичну пам’ятку під готель

Власники будинку Гоголя намагалися переобладнати історичну пам’ятку під готель

Владельцы дома Гоголя хотели сделать из исторической достопримечательности гостиницу
Читати grad.ua у  

В Одесі проведено перевірку порушення будівельного законодавства під час реконструкції будинку Гоголя. Її проводила Держінспекція містобудування, адже мова йде про пам'ятку. Про це повідомив начальник Управління державного архітектурно-будівельного контролю ОМР Олександр Авдєєв.

Фахівцями встановлено, що власник самочинно на фасадній стіні зі сторони внутрішнього двору добудував додатковий поверх. Дозвільних документів замовник будівництва також не надав, в Реєстрі будівельної діяльності інформація відсутня.

В Одесі власник будинка Гоголя намагався переобладнати історичну будівлю

Начальник Управління державного архітектурно-будівельного контролю ОМР Олександр Авдєєв зазначив:

Під виглядом протиаварійних робіт фактично виконуються будівельні роботи з реконструкції та пристосування житлового будинку під готель без проєктної та дозвільної документації. За результатами проведення позапланової перевірки складено відповідні матеріали про порушення. Відповідно до Закону України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності» сума штрафних санкцій складає 2 млн 720 тисяч 700 гривень.

Будинок Гоголя, розташований по вулиці Гоголя, 11, споруджений у 1846-1849 рр. за проєктом архітекторів Даллаква К.Й., Шашіна О.С. У цьому будинку Микола Гоголь проживав кілька місяців взимку 1850-1851 років. Зазначений об’єкт занесений до Державного реєстру нерухомих пам’яток України як пам’ятка історії, архітектури та містобудування місцевого значення.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: