НОВИНИ ГРАД » Новини » Намагалася зірвати мобілізацію: під Одесою затримали колаборантку

Намагалася зірвати мобілізацію: під Одесою затримали колаборантку

Пыталась сорвать мобилизацию: под Одессой задержали коллаборантку
Читати grad.ua у  

Поблизу Одеси затримано колаборантку, яка поширювала фейки про Сили оборони та вихваляла президента РФ у соцмережах. Зловмисниця переховувалась біля обласного центру як переселенка з Миколаївщини. Повідомили у пресслужбі СБУ в Одеській області.

Затримана входила до «активу» забороненої «партії Шарія» та співпрацювала з російською розвідкою. За вказівкою ворога вона адмініструвала Телеграм-канал, в якому дискредитувала призов на військову службу у ЗСУ та закликала українців ухилятися від мобілізації. Також жінка популяризувала кремлівський режим та окупаційні угруповання РФ, які воюють проти нашої держави.

СБУ затримала соратницю Шарія, яка намагалася зірвати мобілізацію в Україні

За даними слідства, колаборантка підтримувала зв’язок з окупантами через своїх батька і брата. Вони обидва ще до початку повномасштабного вторгнення виїхали до РФ, а після захоплення лівобережжя Херсонщини добровільно приєдналися до місцевої «філії» окупаційного МВС РФ.

Перед публікацією деструктивного контенту фігурантка погоджувала його з представником російської спецслужби. Також коаборантка отримувала від нього перелік актуальних тем, які мала «підсвічувати» через підконтрольний інформресурс. Слідчі повідомили жінці про підозру. Наразі вона перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: