НОВИНИ ГРАД » Новини » Уряд просять створити зоополіцію в структурі Нацполу

Уряд просять створити зоополіцію в структурі Нацполу

Кабмин просят создать зоополицию в структуре Нацпола
Читати grad.ua у  

Петиція на сайті Кабінету Міністрів України із закликом створити в структурі Національної поліції підрозділ зоополіції набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів. Тепер уряд розгляне її і дасть відповідь. Про це йдеться на сайті уряду.

Авторка петиції - президентка «Асоцiації зоозахисних органiзацiй України» Марина Суркова наголошує, що з року в рік стаються нові випадки жорстокого поводження з тваринами, а Нацполіція в більшості випадків не реагує належним чином на такі кримінальні та адміністративні правопорушення, «бо не вважає тварин вартими своєї уваги». У тексті петиції зазначається, що оскільки правоохоронці зайняті тисячами інших справ, необхідно створити спеціалізований підрозділ зоополіції в структурі Нацполу, уповноважені представники якого володітимуть спеціальними знаннями у сфері поводження з тваринами.

На думку авторки петиції, такий підрозділ міг би складати адмінпротоколи про жорстоке поводження з тваринами, відкривати кримінальне провадження за відповідною статтею та проводити досудове розслідування, тимчасово вилучати тварин, а також слідкувати за дотриманням власниками тварин правил їхнього утримання.

Підписанти просять Кабінет Міністрів доручити Міністерству внутрішніх справ створити в структурі Нацполіції підрозділ зоополіції та розробити нормативно-правову базу для його діяльності, затвердивши відповідне Положення та наділивши зоополіцію відповідними повноваженнями.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: