НОВИНИ ГРАД » Новини » 5 000 тисяч за втечу: затримали чоловіка, який допомагав ухилянтам виїхати за кордон

5 000 тисяч за втечу: затримали чоловіка, який допомагав ухилянтам виїхати за кордон

5 000 тысяч за побег: задержали мужчину, который помогал ухилянтам выехать за границу
Читати grad.ua у  

Викрили зловмисника співробітники Ізмаїльського районного відділу поліції спільно з працівниками Управління СБУ у Дніпропетровській області.
Повідомили у ГУНП в Одеській области.

Уродженець Болградського району, у змові зі ще кількома наразі невстановленими особами, розміщував оголошення у каналах популярних месенджерів про те, що допомагає чоловікам призовного віку уникнути мобілізації втечею з України. За свої послуги зловмисники просили 5 000 доларів.

Правоохоронці задокументували, як фігурант зустрівся в Одесі з «клієнтом», отримав завдаток розміром 1 000 доларів і надав перші інструкції щодо майбутнього маршруту та перетину державного кордону у незаконний спосіб.

Чоловіка затримали «на гарячому», вилучили у нього кошти та повідомили про підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України порадами, вказівками, наданням засобів, вчиненому з корисливих мотивів.

Цей злочин карається позбавленням волі на строк до 9 років з конфіскацією. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 240 тисяч гривень, яким він скористався. Слідчі дії тривають.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: