НОВИНИ ГРАД » Новини » Українське Дунайське пароплавство побудувало ще одну SLG-баржу

Українське Дунайське пароплавство побудувало ще одну SLG-баржу

Украинское Дунайское пароходство построило еще одну SLG-баржу
Читати grad.ua у  

Українське Дунайське пароплавство побудувало вже другу SLG–баржу. Це тип барж, які здатні перевозити вантажі понад 2 тисячі тонн.

Про це повідомив Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Перша така баржа була спущена на воду в кінці минулого року. Обидві побудовані зі старих сорокаметрових ліхтерних барж, які вже тривалий час не використовували через економічну недоцільність. Повноцінна річкова SLG–баржа будується за принципом конструктора: відбувається стикування двох ліхтерів за допомогою вставки, що вирізається із третього судна.

Використання ліхтерів для створення нових SLG-суден дає можливість навіть під час війни системно оновлювати річковий флот. При цьому собівартість виробництва барж SLG значно нижча, ніж будівництво судна з нуля.

Міністр зауважив, що усі роботи з будівництва нових барж відбуваються в Україні. Це створює нові робочі місця та позитивно впливає як на економіку регіону, так і в цілому на розвиток галузі внутрішніх водних шляхів. Це важливо також для забезпечення логістики та експорту зерна.

Кубраков додав, що баржі будуються за рахунок власних коштів Українського Дунайського пароплавства, без залучення бюджетного фінансування.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: