НОВИНИ ГРАД » Новини » В «Дії» українці можуть подати заявку на компенсацію за зруйноване житло

В «Дії» українці можуть подати заявку на компенсацію за зруйноване житло

В «Дії» українці можуть подати заявку на компенсацію за зруйноване житло
Читати grad.ua у  

З сьогоднішнього дня, 1 серпня, власники нерухомості, яка була зруйнована внаслідок збройної агресії РФ, матимуть змогу подати заяву на отримання компенсації. Зробити це можна через програму «Дія». Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр відновлення, розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

У документі йдеться, що претендувати на компенсацію за знищене житло зможуть одноосібні власники житла, яке зруйноване через бойові дії після 24 лютого і не підлягає відновленню. Зруйноване житло має бути розміщене на територіях, які контролює Україна.

Водночас, за словами міністра, напрацьовується і окремий механізм, який дозволить українцям, чиє житло знаходиться на тимчасово окупованій території, також одержуватиме компенсацію.

Як подати заяву на компенсацію?

Насамперед, потрібно подати в «Дії» інформаційне повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно. Після цього потрібно безпосередньо подати через Дію заяву на отримання компенсації.

Заяви розглядатимуть комісії, які були створені при органах місцевого самоврядування. Вони й ухвалюватимуть рішення про призначення чи не призначення компенсації.

Компенсація буде надана у формі електронного житлового сертифікату. Його можна використовувати для покупки житла на первинному чи вторинному ринках. Не обмежували у виборі місця нового будинку — громадяни матимуть змогу обрати житло у будь-якій громаді України.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: