НОВИНИ ГРАД » Новини » На Ізмаїльщині розпочинається відстріл диких тварин

На Ізмаїльщині розпочинається відстріл диких тварин

В Одесской области начинается отстрел диких животных
Читати grad.ua у  

На території Ізмаїльського району оголошено про початок проведення відстрілу диких хижих тварин. Про це повідомили в Ізмаїльській районній державній адміністрації.

Зазначається, що обмеження щодо полювання на період воєнного стану сприяло збільшенню чисельності диких хижих тварин загалом по Одеському регіону, що спричинило ускладнення епізоотичної ситуації щодо сказу тварин та загрозу для життя мешканців та цілісності їх майна.

З метою доведення популяції диких хижих тварин до відповідних норм, Ізмаїльська районна державна адміністрація Одеської області повідомляє про проведення відстрілу диких хижих хутрових тварин на території Ізмаїльського району в лютому місяці цього року, згідно з розробленим алгоритмом спільного наказу «Про проведення регулювання чисельності хижих хутрових м’ясоїдних тварин в межах мисливських угідь на території Одеської області» між Одеською ОВА та оперативним угрупованням військ «Дунай» із дотриманням всіх норм Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

Також в адміністрації нагадали, що восени була проведена осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. У зв‘язку з цим, після проведення відстрілу диких хижих тварин, працівниками Ізмаїльського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області буде зібраний матеріал добутих тварин для контрольно-діагностичного обстеження.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: