НОВИНИ ГРАД » Новини » Одесити заборгували за комунальні послуги 

Одесити заборгували за комунальні послуги 

Читати grad.ua у  

Зростання заборгованості споживачів за надані послуги досягло катастрофічного рівня. Про це повідомив директор Департаменту міського господарства Леонід Гребенюк під час сьогоднішнього брифінгу.

Заборгованість населення за послуги перед підприємствами паливно-енергетичного комплексу, комунальної сфери на початок 2024 року орієнтовно становить:

  • 1,5 млрд грн борг за теплопостачання перед КП «Теплопостачання м. Одеси»;
  • 0,5 млрд грн - за водопостачання та водовідведення перед філією «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс»;
  • 200 млн грн - за розподіл газу перед АТ «Одесагаз»;
  • 1,1 млрд грн - за споживання електричної енергії перед ТОВ «ООЕК»;
  • 355,6 млн грн - заборгованість населення перед підприємствами ЖКС, координацію яких здійснює Департамент міського господарства, за утримання будинків і прибудинкових територій (УДПТ).

У разі виникнення фінансових складнощів Леонід Гребенюк нагадав, що можна звертатися по соціальну допомогу або подавати документи на отримання субсидії на оплату комунальних послуг.

У рамках Міської цільової програми на 2024-2026 роки надається адресна муніципальна допомога на погашення заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги громадянам міста Одеси.

Для її отримання необхідно звертатися до Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради.

Для отримання субсидії слід звертатися до підрозділів Пенсійного фонду України.

Якщо заборгованість уже сформувалася, необхідно звертатися до компанії постачальника послуг для оформлення реструктуризації боргу.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України своєю постановою від 29 грудня минулого року скасував заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг боржникам, нарахування та стягнення штрафів, пені, що були запроваджені в березні 2022 року. Відтепер, окрім судового стягнення заборгованості, постачальники послуг можуть вживати таких жорстких заходів, як відключення послуг.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: