НОВИНИ ГРАД » Новини » Борг українців за комуналку продовжує зростати

Борг українців за комуналку продовжує зростати

Борг українців за комуналку продовжує зростати
Читати grad.ua у  

Одесити вже одержали перші платіжки після підвищення вартості електроенергії. Нагадаємо, з 1 червня тариф для населення зріс у два рази і сьогодні становить – 2,64 грн за кВт.

Вирішити проблему накопичення заборгованості за оплату комунальних послуг під час військового стану практично неможливо, зазначає Олег Попенко, експерт із ЖКГ та тарифів.

Борги будуть накопичуватися, щось споживач буде сплачувати, але йде війна другий рік, точно вирішити проблему боргів під час війни фізично не можливо.

Один із можливих варіантів хоча б часткового вирішення проблеми накопичення боргів за послуги ЖКГ – відновити ранжування відповідно до обсягів використаної електроенергії, пропонує експерт із житлового господарства Олег Попенко.

Встановити градацію сплати за споживання більше 500, 1000 квт, як це робиться в цивілізованих країнах світу,  це було б дійсно правильно, а у нас зробили навпаки: переклали підвищення тарифів на всі категорії населення.

Заборгованість поки що зростає і експерти кажуть, що організаціям комунальних послуг, що постачають, необхідно активніше працювати з населенням. Можливо, дещо вирівняти ситуацію допоможе розробка реального плану погашення боргів чи можливість розстрочення.


Схожі новини

Коментарі

  1. Пользователь Романовский
    20 вересня 2023 23:21
    Чем выше будут цены, тем больше будет тех, кто не будет платить! Уже сегодня пенсионерам предстоит выбирать, платить за квартиру или за питания и лекарства???
    Кстати а как получилось что тендер на уборку мусора выйграла фирма Союз пренадлежащая сбежавшему в Москву Игорю Маркову? Сейчас он выступает по ТВ Москвы и призывает бомбить Одессу, а мы ему за это платим деньги!

СМИ Украины: