НОВИНИ ГРАД » Новини » Голову однієї з сільради Білгород-Дністровщині підозрюють у махінаціях із землею

Голову однієї з сільради Білгород-Дністровщині підозрюють у махінаціях із землею

Главу сельсовета в Белгород-Днестровском районе подозревают в махинациях с землей
Читати grad.ua у  

Керівництво Одеської обласної прокуратури повідомило про підозру голові однієї з сільрад Білгород-Дністровського району за фактом заволодіння земельною ділянкою на узбережжі Дністровського лиману та спробі її легалізації.

Повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

За даними слідства, посадовець розробив злочину схему із заволодіння землею комунальної власності на узбережжі лиману під виглядом її безоплатної приватизації. Схема полягала у використанні завідомо недостовірних документів про нібито наявність на ділянці будівлі, що дає формальне право для її приватизації підконтрольній особі, з подальшою видачою рішення сільради про передачу землі у власність.

Як розповіли правоохоронці, у такий спосіб підозрюваний заволодів правами на 0,25 га землі на узбережжі Дністровського лиману та планував її продаж за 12 тисяч доларів приватному підприємцю. Він забезпечив укладання попереднього договору купівлі-продажу між підконтрольною особою і покупцем та одержав 3 000 доларів авансу. Проте завершити злочинний план з продажу ділянки керівнику органу місцевої влади завадили правоохоронці.

Наразі до суду скеровані клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. 
Тривають слідчі дії щодо інших епізодів протиправної діяльності посадовця та встановлення усіх учасників оборудки.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: