НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Екс-депутат Затоківської селищної ради привласнив 15 земельних ділянок на узбережжі

Екс-депутат Затоківської селищної ради привласнив 15 земельних ділянок на узбережжі

Екс-депутат Затоцької селищної ради привласнив 15 земельних ділянок на узбережжі
Читати grad.ua у  

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника організованої злочинної групи, екс-депутата Затоківської селищної ради та двох його спільників за фактами шахрайського заволодіння земельними ділянками, фальсифікації документів та легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом. Повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Слідством встановлено, що обвинувачений, який тривалий час очолював постійну депутатську комісію з земельних питань, разом з 3 спільниками незаконно заволоділи 15 земельними ділянками у курортному селищі Затока.

До земельної оборудки організатор «схеми» залучив інженера-землевпорядника та ще двох своїх знайомих. Екс-депутат виготовляв підроблені рішення сесій Затоківської селищної ради, згідно яких нібито надавався дозвіл на виготовлення землевпорядної документації, та рішення Кароліно-Бугазької сільради про передачу земельних ділянок у власність.

Потім обвинувачені передавали фальшиві документи підконтрольним держреєстраторам, які оформлювали землю на підставних осіб для подальшого продажу. Після завершення війни спільники планували частину земельних ділянок продати, а частину земель – «вилучили» у громади на замовлення одного з представників місцевого готельного бізнесу.

Загальна ринкова вартість земельних ділянок складає понад 15 млн гривень. На них накладено арешт із забороною користування, а також вчинення будь-яких реєстраційних дій.

Під час обшуків виявлено підроблену документацію, печатки і комп’ютерну техніку, яку використовували для реалізації злочинної схеми.

Кримінальне провадження стосовно четвертого учасника організованої групи закрито у зв’язку зі смертю підозрюваного.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: