НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одеському обласному ТЦК прокоментували проведення рейдів у громадському транспорті

В Одеському обласному ТЦК прокоментували проведення рейдів у громадському транспорті

В Одесском областном ТЦК прокомментировали проведения рейдов в общественном транспорте
Читати grad.ua у  

В Одеському територіальному центрі комплектування та соцпідтримки пояснили рейди, що почастішали, у громадському транспорті, заходами з оповіщення військовозобов'язаних у рамках загальної мобілізації в Україні. У коментарі зокрема йдеться:

У зв’язку з низькою якістю виконання своїх громадянських зобов’язань відповідної категорії людей, військове командування, в умовах воєнного стану, в межах компетенції змушено здійснювати заходи оповіщення всіма способами, що забезпечать відповідне охоплення військовозобов’язаних громадян України.

Так само у військкоматі зазначили:

На території, на якій діє воєнний стан, військове командування може встановлювати особливий режим в’їзду і виїзду, обмеження свободи пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також руху транспортних засобів і перевірку документів в осіб, а в разі потреби проведення огляду речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень і житла громадян, за винятком обмежень, встановлених Конституцією України.

У коментарі так само нагадали, що під час дії воєнного стану будь-який ТЦК має право викликати особу для звірки її облікових даних, незалежно від місця її реєстрації та проживання.

Днями голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки Олександр Завітневич, заявив, що випадки затримання людей на вулиці працівниками ТЦК є порушенням законів, кожен із них потребує розслідування та відповідного реагування.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: